Ar žinai kokius riešutus išsirinkti?

Trys riešutų rūšys apie kurias turi būtinai žinoti 

   Riešutai, tai vertingas nesočiųjų riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Nepaisant didelio kaloringumo, riešutai yra naudingi mūsų organizmui, kadangi stiprina kraujotakos ir nervų sistemas, teigiamai veikia smegenų veiklą, mažina cukraligės, vėžio ir insulto riziką.


Pristatome tris riešutų rūšis, kurias verta įtraukti į savo mitybos racioną:

Nr. 1 - Migdolai
 

|kcal: 579| 100g

Migdolams dažnai suteikiamas „riešutų karaliaus“ titulas. Migdolai susideda net iš 20% baltymų, tai turtingas magnio (magnis saugo mus nuo streso) ir fosforo šaltinis. Taip pat šie riešutai pasižymi didžiausiu vitaminų B2 ir E kiekiu. Šie vitaminai reikalingi sveikos odos funkcijoms palaikyti, padidina potraukį ir sulėtina senėjimo procesą.

Nr. 2 - Graikiniai riešutai
 

|kcal: 645|100g 

Graikinių riešutų sudėtyje net 15% baltymų, todėl kaip ir migdolai, jie sudaro svarbią vegetarų mitybos dalį. Šie riešutai pasižymi itin dideliu kiekiu poli-nesočiųjų riebalų. Tai reiškia, kad užtenka trijų graikinių riešutų, kad patenkinti Omega – 3 paros normą. Taip pat, graikiniai riešutai turtingi vitaminų B6 ir folio rūgštimi, todėl juos patariama valgyti nėštumo metu.

Nr. 3 - Brazilinės bertolėjos

|kcal: 660| 100g

Brazilinėse bertolėjose gausu baltymų, vario, skaidulų, vitamino E ir seleno. Būtent selenas yra stiprus antioksidantas, saugantis nuo laisvųjų radikalų.

Patariame šį riešutą valgyti VYRAMS, kadangi selenas reikalingas gaminant testosteroną, kuris reguliuoja lytinį potraukį.

PANELĖMS pranešame, kad selenas būtinas plaukams, nagams ir odos stangrumui. Užtenka vieno riešuto per dieną ir seleno paros norma bus patenkinta.