5 kiaušinienės receptai TAU

Atsibodo valgyti tą pačią kiaušinienę?

  Paprasta kiaušinienė gali tapti tikru šedevru, ne tik dėl mažo kalorijų skaičiaus. Tinkamai paruošta kiaušinienė turi išskirtinį skonį. Ją galite valgyti bet kuriuo paros metu: pusryčiams, pietums, vakarienei ar po treniruotės. Kviečiame paragauti mūsų siūlomų receptų ir atrasti savo mėgstamą!

Nr. 1
 

Porcijos: 2 | kcal: 150| Paruošimo laikas: 10 min


Ingredientai:
 

- 5 slyviniai pomidorai

- Šiek tiek kalendros
- 1/2 raudono svogūno
- 1 čili pipiras
- 1/2 alyvuogių aliejaus 
- 1/2 šaukšto balzaminio acto
- 3 kiaušiniai 

Paruošimas:


1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kalendra, svogūną ir čilį pipirą.

2. Sudėkite į dubenį, užpilkite alyvuogių aliejumi su actu ir atidėkite.

3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite kiaušinienė, ją pagardinkite prieskoniais.

4.  Pagamintą kiaušinienę pagardinkite pagaminta salsa.


Skanaus!
 

Nauda: cineolas - organinis cheminis junginys, randamas eteriniame šviežių kalendrų aliejuje (taip pat rozmarinų ir eukaliptų) - turi antibakterinių ir priešgrybelinių savybių.

Nr. 2
 

Porcijos: 2 | kcal: 370| Paruošimo laikas: 5 min


Ingredientai:
 

- 1 svogūnas (susmulkintas)
- 2 šaukštai aliejaus
- 2 pomidorai (susmulkinti)
- 3 žali čili pipirai (susmulkinti)
- 2 arbatiniai šaukšteliai padažo iš česnako ir imbiero
- 1 šaukštelis čili miltelių
- 1/2 šaukštelio ciberžolės
- 4 kiaušiniai
- 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto
- 5 g kalendros lapų (susmulkintų)

Paruošimas:


1. Apkepkite svogūnus aliejuje, įdėkite pomidorų, čili  ir padažo iš imbiero, ir česnako. Viską išmaišykite. 

2. Įdėkite čili su ciberžole ir užpilkite kiaušiniais, pagardinkite prieskoniais.

3. Išmaišykite ir įdėti sviestą ir kalendrą.


Skanaus!
 

Nauda: kapsaicinas - organinis cheminis junginys esantis čili pipiruose, skatina lieknėjimą.

Nr. 3
 

Porcijos: 2 | kcal: 240| Paruošimo laikas: 4 min


Ingredientai:
 

- 1 česnako skiltelė (susmulkinta)
- 2 šaukštai aliejaus
- 1/2 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1/2 šaukštelio džiovinto rozmarino
- 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 8 kiaušinio baltymai

 

Paruošimas:


1. Apkepkite keptuvėje česnaką.

2. Įpilkite kiaušinių baltymus sumaišytus su žolelėmis.

3. Išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies, kai kiaušinienė bus paruošta 80% (kol patieksite, ji bus paruošta 100%).


Skanaus!
 

Nauda: išmesdami kiaušinių tryniai, mes neišmetame naudingų sveikatai kiaušinio elementų, pavyzdžiui cholino, susijusios su B grupės vitaminais, kuri stabdo smegenų senėjimą ir apsaugo jį nuo uždegimų.

Nr. 4
 

Porcijos: 2 | kcal: 260| Paruošimo laikas: 15 min


Ingredientai:
 

- 1 raudonas svogūnas (susmulkintas)
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 česnako skiltelė (susmulkinta)
- 400 g tofu (nusausinto ir sutrupintas)
- 1 raudonųjų pipirų (susmulkintų)
- 2 šaukštai sojos padažo
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 1 šaukštelis ciberžolės
- 5 g petražolių, susmulkintų
- 2-3 svogūno laiškai (susmulkinti)

Paruošimas:


1. Apkepkite svogūną ir česnaką.

2. Po minutėlės, pridėti sutrupinto tofu, pipirų, ciberžolės, sojos padažo ir citrinos sulčių.

3. Kepkite 5 minutes, maišant.

4. Kai iškeps - pabarstykite svogūno laiškais ir petražolėmis.


Skanaus!
 

Nauda: Ši veganiška kiaušinienė be kiaušinių, kurios pagrindas yra tofu - puikus lecitino, magnio ir B grupės vitaminų šaltinis, kurie apsaugo mūsų nervų sistemą.

Nr. 5
 

Porcijos: 2 | kcal: 200| Paruošimo laikas: 4 min


Ingredientai:
 

- 3 kiaušiniai
- 10 ml pasukų
- klevų sirupas (kiekis priklauso nuo to, ant kiek mėgstate saldų maistą)
- 1/2 šaukšto kokosų aliejaus
- žiupsnelis cinamono
- sauja graikinių riešutų

Paruošimas:


1. Suplakite kiaušinius su pasukomis, mažu kiekiu klevų sirupo ir žiupsneliu druskos.

2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir supilkite paruoštą masę.

3. Lėkštėje pabarstykite cinamonu, riešutų puselėmis ir jeigu norite, apšlakstykite sirupu.


Skanaus!
 

Nauda: klevų sirupas yra žinomas dėl savo labai aukšto polifenolių lygio - natūralių antioksidantų, kurie kovoja su laisvaisiais radikalais, naikina vėžines ląsteles, saugo nuo aterosklerozės bei turi priešuždegiminių ir antibakterinių savybių.